Kuinka leasing auto vaikuttaa yrityksen verotukseen?

Leasingautojen käyttö on yleistynyt merkittävästi yrityksissä, ja se tarjoaa monia etuja verrattuna auton omistamiseen. Yksi keskeisistä kysymyksistä, joita yritykset pohtivat leasingautojen hankinnassa, on niiden vaikutus verotukseen. Tässä artikkelissa käsittelemme, kuinka leasingauto vaikuttaa yrityksen verotukseen ja mitä asioita on hyvä ottaa huomioon.

Leasingauton verovähennykset

Leasingauton vuokrat ovat yritykselle verovähennyskelpoisia kuluja. Tämä tarkoittaa, että yritys voi vähentää leasingmaksut verotuksessa, mikä pienentää yrityksen verotettavaa tuloa. Tämä on merkittävä etu verrattuna auton ostamiseen, jossa vain auton poistoista saadaan verovähennys.

Leasingauton verovähennykset koskevat sekä rahoitusleasingiä että huoltoleasingiä. Rahoitusleasingissä yritys vastaa auton huolloista ja muista kuluista, kun taas huoltoleasingissä nämä kulut sisältyvät kiinteään kuukausimaksuun. Molemmissa tapauksissa leasingmaksut ovat verovähennyskelpoisia.

Arvonlisävero leasingautosta

Leasingauton arvonlisävero (ALV) on myös tärkeä huomioitava seikka. Yritys voi vähentää leasingmaksuihin sisältyvän arvonlisäveron, mikäli autoa käytetään liiketoiminnan harjoittamiseen. Tämä vähennyskelpoisuus koskee sekä rahoitusleasingiä että huoltoleasingiä.

On kuitenkin tärkeää huomata, että jos autoa käytetään myös yksityisajoihin, vähennyskelpoisuus saattaa rajoittua. Tällöin yrityksen on pidettävä ajopäiväkirjaa, josta ilmenee yksityisajojen osuus. Tämä osuus ei ole vähennyskelpoinen, ja yrityksen on maksettava siitä arvonlisävero.

Leasingauton vaikutus yrityksen taseeseen

Leasingauton vaikutus yrityksen taseeseen riippuu siitä, onko kyseessä rahoitusleasing vai huoltoleasing. Rahoitusleasingissä auto kirjataan yrityksen taseeseen, ja siitä tehdään poistot kuten omistetusta autosta. Tämä vaikuttaa yrityksen omaisuuseriin ja velkoihin.

Huoltoleasingissä auto ei näy yrityksen taseessa, koska se on vuokrattu palveluna. Tämä voi olla etu yrityksille, jotka haluavat pitää taseensa kevyenä ja välttää suuria omaisuuseriä. Huoltoleasingin kiinteät kuukausimaksut helpottavat myös budjetointia ja kulujen ennakointia.

Leasingauton jäännösarvo ja verotus

Leasingauton jäännösarvo on tärkeä tekijä verotuksessa. Rahoitusleasingissä yritys vastaa auton jäännösarvosta sopimuskauden päättyessä. Tämä tarkoittaa, että yritys voi joko lunastaa auton itselleen tai myydä sen eteenpäin. Jäännösarvon käsittely vaikuttaa verotukseen, sillä mahdollinen myyntivoitto tai -tappio on verotettavaa tuloa.

Huoltoleasingissä jäännösarvosta vastaa leasingyhtiö, joten yrityksen ei tarvitse huolehtia auton arvon alenemisesta. Tämä tekee huoltoleasingistä houkuttelevan vaihtoehdon yrityksille, jotka haluavat välttää jäännösarvoriskin ja keskittyä liiketoimintaansa.

Järvileasingin tarjoamat leasing-sopimukset

Me Järvileasingilla tarjoamme useita erilaisia leasing-sopimuksia, jotka on suunniteltu vastaamaan yritysten erilaisiin tarpeisiin. Järvi Rahoitusleasing on perinteinen rahoitusleasing, jossa yritys vastaa auton huolloista ja jäännösarvosta. Tämä sopimus tarjoaa joustavuutta ja mahdollisuuden vaihtaa auto uuteen sopimuskauden päättyessä.

Järvi Optimileasing on huoltoleasing-sopimus, jossa kaikki auton huollot ja kulut sisältyvät kiinteään kuukausimaksuun. Tämä sopimus on helppo budjetoida ja se vapauttaa yrityksen resursseja muihin investointeihin. Järvi Optimileasing Plus on kattavin vaihtoehto, joka sisältää kaikki auton käytölle olennaiset palvelut ja huollot kiinteällä kuukausimaksulla.

Ota yhteyttä meihin Järvileasingilla, niin autamme sinua löytämään yrityksellesi parhaiten sopivan leasing-ratkaisun. Leasingautojen avulla voit optimoida yrityksesi verotuksen ja vapauttaa pääomaa tuottavampaan käyttöön.

Lue myös