Järvileasingin vinkit talvikauteen valmistautumiseen

Järvileasingin vinkit talvikauteen valmistautumiseen

Talvi tuo mukanaan kylmät, haastavat ja vaihtelevat sääolosuhteet, joihin on tärkeää varautua hyvissä ajoin. Varmistamalla ajoneuvosi kunto ja tekemällä tarvittavat huoltotoimenpiteet etukäteen, voit välttää monet ikävät yllätykset talvikauden aikana. Hyvin valmisteltu auto on paitsi turvallinen, myös mukava ajaa talvikeleillä. Alla on asiantuntijoidemme hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit varmistaa, että ajoneuvosi on valmis kohtaamaan talven kylmät ja liukkaat kelit luotettavasti ja turvallisesti.

  • Varaa riittävästi aikaa liikkeellelähtöön sekä itse matkantekoon: On tärkeää puhdistaa auto perusteellisesti lumesta ja jäästä sekä esilämmittää se. Tämä parantaa turvallisuutta, sillä talvikelit voivat yllättää matkalla. Huolellinen valmistautuminen auttaa välttämään onnettomuuksia liukkailla teillä, ja kun huolehdit auton kunnosta, voit lähteä matkaan rauhallisin mielin. Lisäksi on hyvä varautua mahdollisiin viivästyksiin, sillä tien päällä voi sattua onnettomuuksia, jotka saattavat viedä aikaa ja hidastaa matkantekoa.
  • Renkaiden vaihto: Varmistathan, että talvirenkaasi vaihdetaan ajoissa ja, että ne ovat hyväkuntoiset sekä oikeanlaiset talviolosuhteisiin. Tänä vuonna (2024) talvirenkaat tulee vaihtaa määräysten mukaisesti 1.11. mennessä ja pitää niitä 31.3. asti, ellei sää- tai keliolosuhteet muuta edellytä
  • Akku ja nesteet: Talvi voi rasittaa ajoneuvon akkua ja muita tärkeitä järjestelmiä. Tarkista akku ja varmista, että tuulilasinpesuneste ja jäähdytinneste ovat pakkasen kestäviä.
  • Valojen tarkistus: Lyhyet päivät ja hämärä sää tekevät näkyvyydestä erityisen tärkeän. Varmista, että kaikki ajoneuvosi valot toimivat moitteettomasti ja ovat säädöissä.
  • Tuulilasi ja pyyhkijät: Tarkista tuulilasinpyyhkijät ja vaihda tarvittaessa uudet. Tarkista myös tuulilasin kunto – halkeamat voivat pahentua lämpötilavaihteluiden ja pakkasen vaikutuksesta, mikä voi aiheuttaa lisävahinkoja ja vaarantaa tuulilasin kestävyyden. Talvikauden aikana on tärkeää, että jääskrapa ja lumiharja ovat aina helposti saatavilla autossa. Näiden välineiden avulla varmistat, että ajoneuvon lasit ja pinnat pysyvät puhtaina lumesta ja jäästä, mikä on olennaista turvallisen ajon kannalta.
  • Lämmitysjärjestelmä: Varmista, että auton sisätilan lämmitys sekä tuulilasin ja takalasin lämmittimet toimivat kunnolla, jotta näet turvallisesti ja matkustaminen on miellyttävää.
  • Sähköauton esilämmitys latauksen aikana: Sähköautoilijoiden kannattaa hyödyntää esilämmitystä latauksen aikana. Tämä parantaa matkustusmukavuutta ja säästää akun kapasiteettia, sillä lämmitys tapahtuu latausvirralla. Näin ajoneuvon toimintamatka säilyy ennallaan, ja kaikki tallennetut kilometrit ovat käytettävissä ajomatkaa varten.
  • Auton peseminen talvella: Suola ja lika voivat kerääntyä ajoneuvoon ja aiheuttaa korroosiota. Säännöllinen pesu – erityisesti alustan pesu – auttaa ehkäisemään ruostetta ja pidentää ajoneuvon käyttöikää.
  • Tarkista rengaspaineet säännöllisesti: Talvella ilman lämpötilan laskiessa myös renkaiden paineet voivat laskea. Alhaiset rengaspaineet heikentävät ajoneuvon hallittavuutta ja lisäävät polttoaineen kulutusta. Tarkista rengaspaineet säännöllisesti, jotta ne vastaavat valmistajan suosituksia.
  • Hätävarusteet autoon: Talviolosuhteissa on hyvä varautua myös poikkeustilanteisiin, kuten auton hyytymiseen tai jumiutumiseen lumeen. Pidä autossa talvella aina hätävarusteita, kuten lapio, lämpöpeitto, taskulamppu, varavirtalähde (powerbank) ja ensiapupakkaus.

Aja varovasti ja ennakoivasti talvikeleillä – ole turvassa 💟

Lue myös

FinnMETKO 2024

FinnMETKO 2024

FinnMETKO 2024 oli ehdottomasti yksi syksyn kohokodista. Messut pidettiin 29.-31.8.2024, ja Järvileasing Oy oli ylpeänä mukana osastolla 273.

Lue lisää